Om Grenna Hotell

Sedan i november 2013 äger och driver vi, Gisela och Martin Karlsson Grenna Hotell. En dröm för oss med ett fantastiskt hotell, en pampig byggnad, en underbar trädgård, perfekt läge och med närhet till vattnet. Hotellet som är beläget mitt i hjärtat av centrala Gränna hette tidigare Ribbagården och stod utan någon större verksamhet under flera år så därav bestämde vi oss för att döpa om det till Grenna Hotell för att få en nystart för verksamheten och starten för ett nytt varumärke.

Ribbagården har anor så långt tillbaka i tiden som mitten av 1400-talet, men det var först när familjen von Düben tog över gården, 1893, som den blev välkänd.

Von Düben byggde om gården till Grand Hotell Ribbagården. I samband med det anlade han även en omtalad trädgård i anslutning till gården. Under von Dübens år blomstrade hotell- och restaurangverksamheten och på somrarna besöktes Ribbagården bland annat av stora konstnärer som hämtades vid den egna ångbåtsbryggan. En av hotellets återkommande gäster var Greta Garbo som även fått sin svit uppkallad efter sig.

Idag har Grenna Hotell fått ett nytt liv. Atmosfären från forna tider finns i väggarna och skapar en stämningsfull miljö. Här kan man koppla av till fullo och njuta av förstklassig mat och dryck. Läs gärna om våra erbjudanden både för företag och privatpersoner.
Grenna Hotell är ett perfekt resmål att njuta av året runt.

Varmt välkomna till oss!

Vad våra gäster säger

Gränna är en mindre ort med egen karaktär som skall upplevas på plats, och passa gärna på att ”hälsa på stadens trevliga byggnader” under en uppfriskande morgonpromenad.

Vi uppskattade att ha styrelsekonferens på Grenna hotell för den genuina miljön, fantastisk mat och trevligt bemötande. Konferensen blev inte bara en hotellvistelse utan även en positiv personlig upplevelse med mersmak och förhoppning om att få komma tillbaka!

Magnus Claesson, koncernchef Taberg Media Group

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Erbjudanden och nyheter du inte vill missa