Helgmeny

Efter ett besök hos Anton & Jacob på deras fantastiska restaurang Gastrologik så såddes ett frö inom mig.
Deras filosofi “På producenternas villkor” är, som jag ser det vår enda väg framåt för att driva ett hållbart kök.

Vi väljer att inte att jobba med statiska menyer, då vi anser att om man måste ha en specifik råvara under
en längre period så behöver man hitta dem utanför landets gränser.
Då är vi en del av problemet och inte en del av lösningen.

Under höstens helger serverar vi en fast femrätters meny där producenter
helt styr vad vi kommer att servera.
Allt beror på säsong, fångstmetod, tillgång och hållbarhet.

Vi väljer att använda lokala råvaror till största möjliga mån men med smaksättare
och vissa råvaror samt inspiration från olika kök i världen.

Jag kan tycka att ”lokala råvaror” är ett ganska diffust begrepp och det kan vara svårt att veta exakt vad det betyder.
Så när vi pratar om lokala råvaror så menar vi varor som är producerade i Sverige.

Menyn skrivs på fredagar och formas utifrån de råvaror vi har tillgängliga.

Målet är att driva en hållbar restaurang där råvaror i säsong får ta plats.

Martin, Kökschef

Fem serveringar 795:-/person

Restaurangen är öppen fredag och lördag för alla och serveringen startar kl 19:00.
Boka bord gör ni på 0390-108 20 eller maila till
reception@grennahotell.se

Förfrågan

    Namn: *

    Företag: *

    Epost: *

    Telefon: *

    Ankomst:

    Avresa:

    Aktivitet:

    Deltagarantal:

    Meddelande:

    Köket på Grenna Hotell

    Vi ser fram emot ert besök, varmt välkomna!